MCWHuisman.reismee.nl

Zomervakantie

Jaja, net als in Nederland hebben de kindjes in Engeland ook zomervakantie! De vakantie is vorige week begonnen, en dat betekent voor mij dus langere dagen, maar ik hoef in ieder geval niet meer om 07.15 in de ochtend op te staan. Niet dat ik niet iedere ochtend wakker gemaakt word, maar ik kan iig een tijdje langer blijven liggen ;)
Anyway, de zaterdag dat de vakantie begon arriveerde er ook een kleine logé; het zoontje van Seun. Bijna 5 jaar oud jochie genaamd Danté, en cute as a button ?
En samen met Modupe een onverwoestbaar team met als hoofddoel: 'causing mayhem and destruction wherever we go'.
Gelukkig is het weer eindelijk wat beter dus we gaan (bijna) iedere dag naar het park, waar ze lekker hun energie kwijt kunnen. Ongelooflijk hoe hyper 2 kindjes samen kunnen zijn, ondanks dat je kan zien dat ze van vermoeidheid bijna neervallen. Helaas worden ze op z'n moment ook nogal vervelend, gaan ze ruzie maken en stoeien en om de haverklap is er iemand aan t huilen. Met de juiste hefbomen is het echter nog wel goed te handhaven (verhaaltjes lezen, filmpje kijken, of gewoon naar bed sturen).
Ik ben allang blij dat Dupe iemand heeft om mee te spelen, want ik keek er wel een beetje tegenop. 6 weken vakantie en niemand om mee te spelen, dat is veel gevraagd van een kind.
Danté blijft hier logeren tot t eind van de vakantie, en gelukkig is zijn pa er ook dus ik sta er niet alleen voor. We hebben ook nog plannen om ‘een keer' in de vakantie te gaan zwemmen, en een keer naar de kinderboerderij te gaan, en een keer naar de bios. Ik heb de kinderen gezegd dat ze t allemaal zelf moeten regelen met de ouders, want ik heb natuurlijk geen geld om dit allemaal te betalen en ik vind het beetje stom om hun om geld te vragen.
Ik heb er echter nog niks van terug gehoord, dus t is nog eventjes afwachten hoe dat gaat. Ik ga in ieder geval volgende week op vakantie in eigen land, lekker 2 weekjes terug naar huis.
Nooit gedacht dat ik er zo naar kan verlangen om gewoon simpelweg thuis te zijn. En wat nog leuker is, is dat ik thuis eindelijk echt een eigen kamer ga krijgen: wat vroeger de bijkeuken was. Ik heb wel een hele tijd in de oude kamer van Sjoerd geslapen, maar aangezien daar het slaapkamermeublement van mijn ouders staat heb ik nooit echt het gevoel gehad dat t mijn kamer was. Heb dus helemaal zin om bezig te gaan met de bijkeuken, hoewel het meeste wel gedaan zal moeten worden als ik eind December definitief terug kom.
Het is wel een klein kamertje, maar dat ben ik toch al gewend want mijn oude kamer van vroeger was zelfs nog een stukje kleiner. En hartstikke gezellig dat het kattenluikje daar zit. Vroeger sliep Clem altijd bij mij op bed in Enschede, maar toen ik thuis kwam wonen ging dat niet zo best omdat ik dan de deur open moest houden zodat de kat evt naar buiten kon, en met huurders in huis is dat natuurlijk niet zo'n goed idee.
Hoe dan ook, ik zal dus flink aan de slag moeten met die kamer, maar het allereerste wat ik ga doen als ik thuis ben, is UITSLAPEN!! Geen wekker, geen kindjes op de gang die om 7 uur gillend en schreeuwend wakker worden... 't Punt is, als t aan mij lag had ik ze wel op de kop gegeven daarvoor. Toen wij klein waren werd immers ook van ons verwacht dat we muisstil waren tijdens het opstaan? Maar deze ouders zelf geven er niet om, die slapen er blijkbaar doorheen, dus kan ik er moeilijk een punt van maken. Ik kan me niet eens meer herinneren wanneer ik voor t laatst ongelimiteerd heb kunnen uitslapen.
Verder zie ik er natuurlijk bijzonder naar uit om iedereen weer te zien. Nu het zo'n 3,5 maand geleden is en de vakantie steeds dichter bij komt, doet het bijna pijn hoe erg ik mensen mis. Begrijp me niet verkeerd, alles loopt hier op rolletjes. Ik heb gewoon een beetje heimwee. Maar nooit geweten dat dat zo'n invloed op je kan hebben.
Oké dan, volgens mij heb ik alles weer aardig up to date (kan iig niks meer bedenken om te schrijven :P ) dus ik neem maar weer afscheid. Ik zie jullie hopelijk allemaal binnenkort!

Byebye

Nanda en Sjoerd

Lieve martine we missen jou ook hoor!! Leuk te horen dat alles goed gaat !! Je hebt in ieder geval genoeg ervaring opgedaan zo te horen!! Welke dag kom je aan volgende week? Xxx van ons

Martine

Dat is altijd fijn om te horen van t thuisfront! Ik kom zondagavond aan, om 17.30! Precies 1 week nog dus :) xx