Een reeks gebeurtenissen
Zo, weer allerlei avonturen beleefd, dat vraagt om n nieuw verhaaltje!
Om te beginnen, waren Modupe's ouders afgelopen weekend een paar dagen naar Dublin met zn 2-en, wat betekende dat ik met haar alleen thuis was. We waren al een paar weken van plan om er een leuk, gezellig weekend van te maken, en samen naar Chessington Park te gaan (oké dat was mijn idee, want Dupe wilde natuurlijk alleen in de buurt van Peterborough blijven en naar de bios gaan ed.)
Om de een of andere reden houdt ze niet van openbaar vervoer. Misschien omdat er 9 van de 10 keer een taxi besteld wordt ipv gewoon met de bus te gaan?
In ieder geval, moeder had al de hele reis met mij besproken, pretpark + vervoerstickets gekocht en ik had van Modupe de belofte gekregen dat ze zich goed zou gedragen en niet zou zeuren (want anders gaan we zondag niet naar de bioscoop en bakken we ook geen cake!).
We zouden eerst met de trein naar London Kings Cross gaan +- 1 uur, daarna met de underground de Victoria Line naar Vauxhall Station, en vervolgens nog n half uurtje naar Chessington South. Dat zou dus iets minder dan 2 uur duren en we wilden om 10 uur in het park zijn.
Wij stonden natuurlijk op tijd op en waren om 10 over 8 klaar om te gaan. De reis begon al lekker: geen zitplaatsen in de trein. Daar sta je dan met een kind, een heel uur, in de trein. Gelukkig had ik snoepjes en spelletjes bij me!
Toen we dan eindelijk bij Kings Cross waren en de weg hadden gevonden naar de Underground, bleek dat de Victoria Line gesloten was voor t weekend! Na heel wat rondgelopen te hebben en bij iedere informatie balie doorverwezen werden naar de volgende, kwamen we er dan eindelijk achter dat we dan maar de bus moesten nemen naar Victoria Station en vandaar uit de bus naar Vauxhall. Inmiddels begon Modupe het allemaal een beetje zat te worden en begon met zeuren: 'Can't we just go home?' Gelukkig was de belofte van cakes en bioscoop genoeg om haar te doen ophouden.
Alles goed en wel, 25 minuten in de bus, en uiteraard, alweer geen zitplaatsen.
Eenmaal op Victoria Station konden we gelukkig direct overstappen op de lijn naar Vauxhall, dus dat viel dan mee. Verder geen bijzonderheden over de reis, behalve dan dat het ons 4 uur en n kwartier duurde terwijl het minder dan 2 had moeten zijn. We waren er om 12.15, en met zo'n enorm park ben je het eerste uur natuurlijk bezig met uit te vinden waar je heen wil en waar je wil lunchen, dus het eerste uur hebben we zo'n beetje verspild aan niks. Het weer was fantastisch voor pretparken: half bewolkt, half zon, niet koud maar ook niet te warm: gewoon lekker :)
Helaas ging het park al om 5 uur dicht, en we hadden nog niet de helft gezien van wat we wilden zien. We hebben wel veel foto's gemaakt, ook een paar foto's gekocht van ons in de achtbanen, die erg leuk zijn geworden. Ik kan ze nog steeds niet op internet zetten, maar als het goed is hebben we dinsdag weer internet dus vanaf dan kan het weer!
De terugreis ging gelukkig een stuk beter dan de heenreis (ondanks dat we weer moesten staan, maar we deden er nu ‘maar' 3 uur over) en we waren om 9 uur thuis. Normaal is dat haar bedtijd in t weekend, maar omdat het zo'n speciale dag was mocht ze nog n half uurtje langer opblijven. En het leukste was, toen we vanaf het station in Peterborough in de taxi naar huis zaten, zei ze: 'You know that you're actually the best Au Pair I've ever had? Because you're trying to do something with me EVERY weekend.'
CUTE!! :)
Anyway, ze heeft zich de hele dag keurig gedragen, en het was n superdag (op het vervoer na dan).
Op zondag was het super super mooi weer, maar we hebben toch muffins gebakken die absoluut heerlijk waren, en in de bios Diary of a whimpy kid gezien (booooring), en verder heb ik zo'n beetje de hele dag in de tuin gelezen.
Een beetje minder leuk toen ik in slaap viel en vreselijk verbrandde aan de achterkant; ik heb een paar dagen lang nauwelijks kunnen lopen, en niet kunnen zitten of op mn rug kunnen liggen. Je wilt niet weten hoe vermoeiend het is om dagen lang alleen maar op je buik te liggen terwijl je eigenlijk een rugslaper bent.
Ik ben er behoorlijk om uit gelachen door iedereen die mij zag lopen, vooral door de broer van Yinka die momenteel bij ons logeert (Seun, hij studeert aan de universiteit, maar t is nu zomervakantie dus hij blijft zo'n 3 mnd hier). Ach, ik kan er nu zelf ook wel om lachen. T was tenslotte ook mn eigen schuld door in slaap te vallen, niet zo slim in de zon. Het is nu bijna over, alleen nog pijnlijk als ik erover heen wrijf. Morgen voor t eerst weer n jeans aan :p
Ouders kwamen op dinsdag weer thuis, die hadden t leuk gehad en konden Dublin zeker aanraden.
Vandaag gebeurde er ook iets minder leuks.
Modupe heeft een vriendinnetje op school, Maya, en af en toe spelen zij bij elkaar. Om heel eerlijk te zijn vind ik Maya niet zo'n leuk meisje. Ze kan heel leuk en aardig doen, maar ze luistert bijzonder slecht en is brutaal, en bovendien gedraagt Dupe zich ook anders als ze bij elkaar zijn. Ik heb n half oog dichtgeknepen omdat ze zoveel lol hebben met z'n 2-en, maar het heeft me vanaf het begin niet goed gezeten.
Ook is het zo gelopen dat iedere keer als Maya komt spelen, wij degenen zijn die haar naar huis moeten brengen, terwijl ik eigenlijk vind dat de ouders dat moeten doen. Vooral omdat die 2 meiden iedere keer heel vervelend gingen doen als ik zei dat het tijd was om te gaan.
Daarom had ik tegen Dupe verteld dat Maya alleen nog mocht komen spelen, als haar ouders haar op komen halen. Het leek me een goede oplossing.
Anyway, vorige week woensdagmiddag haalde ik Modupe op van school en ze vroeg of Maya mocht komen spelen, en omdat Maya's huis op de weg ligt, gingen we gelijk langs haar huis om daar te vragen of zij mocht komen. Ik zei nog voordat ze naar binnen ging: 'ask your parents to come and pick you up'
En toen ze terug kwam zei ze: 'I am allowed to walk back home.'
Okaay, beetje vreemd, maar goed, ze mag ook alleen naar huis lopen vanuit school dus ik ging ervan uit dat het goed was.
Na een hele dag spelen en toen het tijd was om te gaan, kreeg ik weer moeilijkheden met de meisjes. Maya haalde Dupe over om zich buiten te verstoppen voor mij en het duurde een hele tijd voordat ik ze te pakken had (niet leuk),en dat ik Maya naar huis stuurde. Toen bekende ze aan mij dat ze wel naar huis gebracht moest worden. Ik werd natuurlijk een beetje boos, want ze had gewoon ronduit tegen mij gelogen. Gelukkig was Yinka ook thuis, en kon ik Modupe thuis laten terwijl ik Maya naar weg bracht. Toen we in haar straat waren heb ik haar nog uitgezwaaid terwijl ik haar naar binnen zag gaan.
Maar wat gebeurde er vandaag?
Ik fietste met Modupe langs Maya's huis na trampoline springen, komt haar vader naar buiten, vroeg mij of ik even uit wou leggen wat er vorige week gebeurd was. Ik dacht dat Maya had geklaagd dat ik een beetje boos op haar was geworden, dus ik legde uit dat Maya had gezegd dat ze alleen naar huis mocht lopen, en achteraf zei dat dat toch niet mocht, en dat ik toen een beetje boos werd. En toen zei hij dat Maya had gezegd dat ze alleen naar huis moest lopen en dat ze onderweg verdwaald was!!!
Ik was hartstikke geschokt, want dat is een behoorlijk grote leugen voor zo'n klein meisje. Ik legde uit dat het niet zo was gegaan, en dat ik haar op de stoep nog uit had gezwaaid terwijl ik haar naar binnen zag gaan. Nouja gelukkig geloofde die vader me wel, maar ik vond het echt niet leuk.
Modupe was ook behoorlijk onder de indruk ervan, en vertelde thuis gelijk erover. Yinka besloot dat het beter is als Maya voorlopig maar niet meer komt en dat ze op school met elkaar spelen, wat ik wel n goede oplossing vind. Beetje jammer hoe dat allemaal zo kan lopen.
Zo, wat n verhaal weer zeg! Verder niet echt veel te melden, dus ik brei er maar weer n eind aan. Heb zin n augustus!!
Ciao
p.s. Foto's van Chessington Park én Sacrewell Farms komen er nog aan! ;)
Hoi Martine!
Wat weer een mooi verhaal. Leuk om n paar dagen met M. samen te zijn, maar toch ook wel een hele verantwoording!! Jammer dat het vriendinnetje zo doet en niet eerlijk is.
T zijn wel ervaringen die je opdoet, daar word je alleen maar sterker van!
Ben je al aant vervellen? Is je rug wel bruin geworden?
Groetjes!!
Haha nee, nog niet aan t vervellen! Dat zal nog wel komen, maar op t moment is alles ng steeds rood en pijnlijk. Gelukkig niet meer zoals eerst :)
xx
Hai Martine,
Wat een belevenis weer, maar ik vind wel , dat je trots mag zijn op jezelf. Je slaat je overal goed doorheen, je onderneemt veel en je gaat confrontaties niet uit de weg.
Petje af!
Heel veel groetjes en succes met je "verbrande "rug.
Dit gebeurt je nooit weer.
Oom Bert en tante Hannie
hallo Martine XXXX
Zoals tante Hannie en tante Marianne al zeiden: Je slaat je er goed doorheen en je wordt een hele hoop ervaringen rijker!!!
Ik ken Modupe en weet dus heel goed hoe ze kan zeuren hahaha... Ik benijd je niet wat dat betreft. Gelukkig kan ze ook heel lief en gezellig zijn. Van dat vriendinnetje had je me al eerder verteld. Je had dat dus goed in de gaten. Heel goed van je!!!
Weet je al de datum in augustus wanneer je komt en weer vertrekt??
Oma's verjaardag is op zaterdag/zondag na de 18e!!!
Nou lieverd, hoop je snel eens op msn te spreken.
Ik mis je XOXOXOX
Hi Martine,
wat leuk je berichtjes te lezen en je foto's te bekijken! Echt gaaf dat je daar zit!! Take care en tot snel weer! XXX