MCWHuisman.reismee.nl

Een gezellige doch lange dag

Allereerst wil ik iedereen bedanken voor alle reacties die ik tot nu toe heb gehad! Iedere keer hoor ik weer leuke, lieve, bemoedigende woorden en dat doet me echt veel goed. Dus: bedankt!!

Next: de vorige keer heb ik al aangegeven dat ik het in het weekend moeilijk vind om 2 dagen achter elkaar meer dan 10 uur te werken, dus ik zal het daar verder niet over hebben ;)

Eigenlijk wou ik meer zeggen dat ik vandaag een ontzettend leuke dag had! Sowieso was het het gehele weekend redelijk tot mooi weer, wat al een hele meevaller was aangezien de voorspelling was dat het bijna alleen maar zou regenen.

Over het algemeen valt het weer hier ook wel mee; zo'n beetje hetzelfde als Nederland lijkt me. We hadden vandaag pas de eerste regen.

Anywho, donderdag heb ik voor het eerst Alice mee uit wandelen genomen. Ik wist het niet, maar er bleek een speeltuin op 10 minuten loopafstand te liggen! Met de auto waren we er al een paar keer bijna langsgereden, dus na het uitleggen van de route was ik vrij zeker dat ik de speeltuin wel zou vinden.

En inderdaad, in een keer raak. De speeltuin bleek ook nog eens in een park te zijn, dus na het spelen zijn we lekker nog even wezen wandelen. Alice is gek op bloemen, en what do you know? Een bloemenveld. Paar bloemen geplukt voor mama (uiteraard onderweg allemaal kwijt geraakt) en gezellig liedjes gezongen van Willie Nelson toen we weer op weg gingen naar huis (zij in de buggy en ik erachter). Op de terugweg is ze lekker in slaap gevallen.

Tussen Alice en mij gaat het supergoed; ik heb haar inmiddels zo goed door dat ik haar heel goed af kan leiden, vooral als mama er niet is, en we kunnen ons prima vermaken samen. Max is een beetje een ander verhaal. Hij is echt een schatje en we kunnen goed met elkaar, maar hij kan niet aangeven wat hij wil. Ik geloof niet dat ik er al eerder iets over geschreven heb, maar Max is behoorlijk achter in zijn ontwikkeling. Hij is inmiddels bijna 4 jaar, maar hij spreekt nog geen woord en 'kan' eigenlijk niks. Hij stopt alles in zijn mond en als hij iets niet wil begint hij te schreeuwen en duwt hij het aan de kant. Als hij wel iets wil trekt hij t naar zich toe of beweegt hij jouw hand erheen zodat jij t aan hem kan geven. Eigenlijk kun je hem, wat zijn ontwikkeling betreft, een beetje vergelijken met een 1-jarig kind. Behalve dan dat hij wel kan lopen.

Hij komt wel heel erg graag knuffelen en daar ben ik altijd wel voor in, maar als ik alleen met hem ben is het altijd een beetje raden wat ik kan doen om hem mee te vermaken. Soms denk ik dat hij wel graag voorgelezen wordt, maar het is niet zo dat hij mee kijkt naar de plaatjes of uberhaupt de indruk wekt dat hij luistert naar de woorden. Nee, het is meer dat ik die conclusie trek omdat hij begint te schreeuwen als ik ophoud met lezen. En vandaag heeft hij mij gebeten. Heel hard, in mijn duim tot het bloedde, en ik denk dat hij niet eens wist wat hij deed.

Maar goed, dat is niet de reden dat ik begon met schrijven vandaag :p

Ik begon ermee omdat ik een topdag had vandaag. Vanmorgen werd ik verrast met een uitje: we gingen naar de Green's Mill. Dat is een werkende windmolen en een science-centre bovendien (hoewel je je daarbij weinig moet voorstellen, maar de kinderen vonden t leuk). Er was ook een speeltuin dus toen de kinderen in de speeltuin gingen met papa en mama, kreeg ik eventjes de tijd om de molen te bekijken. Tsja, op zich niet mijn area of interest, maar ach als je er toch bent... en gelijk maar een paar foto's genomen natuurlijk ;)

En zelfs de zon heeft nog geschenen! In de middag gingen we weer uit met zn allen, ditmaal van plan om te gaan wandelen in het park van de universiteit. Echter toen we er eenmaal waren begon het behoorlijk te regenen...

Gelukkig was er ook een koffiehuis waar we even hebben geschuild totdat de regen ophield. Daarna alsnog heerlijk gewandelt met zn allen. Het was echt een prachtig park! Heb n paar foto's bijgevoegd :)

Ook heb ik vandaag mijn eerste ontmoeting met Davide gehad; Angelo had met hem afgesproken in het park. Hij heeft voornamelijk samen met Angelo voor ons uit gewandeld terwijl Silvia en ik met de kinderen bezig waren, maar ik heb wel een aantal woorden met hem gewisseld en hij is echt heel aardig. Hij stond ook open voor een avondje iets doen in Nottingham. Het eerste wat hij voorstelde was dat Engeland een goeie selectie aan pubs heeft en dat we daar konden proeven welke Engelse bieren mij het best aanstaan. Toen ik hem vertelde dat ik absoluut geen bier lust stond hij wel even met zijn mond vol tanden, want wat is er verder dan nog te doen in Engeland?? Gelukkig ben ik niet vies van n glaasje whiskey, en daar zijn de Engelsen ook wel dol op.

Hoe dan ook, ik heb zijn nr en ik ben van plan hem woensdag of donderdag avond mee uit te vragen. Heb er nu al zin in :D Vooral aangezien ik niks heb gehoord van dat Nederlandse meisje... Maar wie weet, misschien komt dat nog :) We houden hoop.

Zo, een heel verhaal weer. Iedere keer merk ik bij mezelf dat ik uitweidt over onderwerpen die ik in eerste instantie niet eens aan had willen snijden, en dat ik andere dingen die ik al dagenlang op wil schrijven gewoon vergeet.

Gek is dat hè. Nou, iedereen 't beste toegewenst en tot snel!!

Ohja en een fijne moederdag ;) De Engelsen vieren t vandaag...

mama

Wat een belevenissen weer.
Jammer dat Max zo achter loopt in ontwikkeling en dat je niet ECHT contact met hem krijgt. Gelukkig is hij wel lief :)
Ik ben benieuwd hoe het stappen met Davide verloopt, maar je houdt ons wel op de hoogte.
Hier is het nog geen moederdag haha maar als het zover is hoop ik natuurlijk wel iets van je te horen!!!
Groetjesssss XOXOX

Carlijne

Ennnn.... Hoe is het nu? Al wat meer mensen leren kennen? Ben benieuwd!